Πρωτοχρονιάτικη Πίτα σε σχήμα στεφανιού

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα σε σχήμα στεφανιούΠρωτοχρονιάτικη Πίτα σε σχήμα στεφανιού

Για τη γέμιση

3 κ.σ. βούτυρο

½ φλ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη

1 πράσο (μόνο το λευκό κομμάτι)

250 γρ. χοιρινό κιμά

¼ φλ. καρύδια ψιλοκομμένα

160 γρ. κίτρινο τυρί

Αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη

220 γρ. αλεύρι

12 γρ. φρέσκια μαγιά

175 ml. Νερό χλιαρό

1/2 κ. γλ. Ζάχαρη

1 κ. γλ. Αλάτι

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στη μαγιά.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και λάδι. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 50ο για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο και προθέτουμε το κιμά ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5-7 λεπτά προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το πράσο και τη κολοκύθα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε .ψήνου μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά που θα κατεβάσουν τα λαχανικά. Ενοποιούμε τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Στρώνουμε σε όλο το μήκος τη γέμιση και από πάνω το τυρί. Τυλίγουμε σε ρολό και ενώνουμε τις άκρε να σχηματιστεί ένα στεφάνι. μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με λίγο λάδι. Χαράζουμε ελαφρά διαγώνιες γραμμές και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15- 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: