Πίτα πλεξούδα με μοσχαρίσιο κιμά και πιπεριές

Πίτα πλεξούδα με μοσχαρίσιο κιμά και πιπεριές

Υλικά Πίτα πλεξούδα με μοσχαρίσιο κιμά και πιπεριές

Για τη ζύμη

550 γρ. αλεύρι

25 γρ. φρέσκια μαγιά

350 ml. Νερό χλιαρό

1 κ. γλ. Ζάχαρη

2 κ. γλ. Αλάτι

Για τη γέμιση

400 γρ. κιμά

2 κ.σ. λάδι

Λίγο αλάτιΠίτα πλεξούδα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ. γλ. Βασιλικό

7 κ.σ. ελαιόλαδο

¼ φλ. νερό

½ κόκκινη πιπεριά

½ πράσινη πιπεριά

½ κρεμμύδι ξερό

400 γρ. regato τριμμένο

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη στη μαγιά.

Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και λάδι. Προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 50ο για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι και προσθέτουμε τον κιμά. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το πελτέ ντομάτας, το βασιλικό 5 κ.σ. λάδι το νερό λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε λίγο αλεύρι στο πάγο της κουζίνας. Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε 3 μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη να γίνει ένα ορθογώνιο χαράζουμε τις άκρες σε παράλληλες γραμμές. Στο κέντρο στρώνουμε λίγη σάλτσα, προσθέτουμε τον κιμά, τα λαχανικά και το τυρί. Κλείνουμε τη πίτα παίρνοντας τις κομμένες άκρες και σκεπάζουμε σταυρωτά ώστε να γίνει πλεξούδα.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες 2 πίτες.

Αλείφουμε με λίγο λάδι και τοποθετούμενε ταψί με λαδόκολλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment