Γέμιση γαλοπούλας

Υλικά

150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

150 γρ. χοιρινό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 ml μαυροδάφνη

400 ml ζωμό κοτόπουλο

700 ml νερό

2 φλ. ρύζι Καρολίνα

130 γρ. κάστανα κομμένα σε κομμάτια

4 κ.σ. κουκουνάρι

4 κ.σ. σταφίδες

4 κ.σ. Κάσιους κομμένα σε κομμάτια

4 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα σε κομμάτια

4 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τους 2 κιμάδες.

Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε σταδιακά τη μαυροδάφνη και ταυτόχρονα ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί η μαυροδάφνη προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα,το ζωμό και το νερό .

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, μόλις βράσει σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να ψηθεί για 20-25 λεπτά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: