Μακαρόνια με σάλτσα γιαουρτιού

250 γρ. μακαρόνια χοντρά , με τρύπα στη μέση

Υλικά
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερό
2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κ. σούπας πάπρικα
1 κ. σούπας λευκό ξίδι
2 κ. σούπας βούτυρο
1 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
Αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα στραγγίζουμε , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.

Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και το νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το ξύδι και τη πάπρικα. Σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέταμε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και λίγο πιπέρι .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: