Πηχτή

Πηχτή

Υλικά 
1.5 κιλό χοιρινό
2 πόδια χοιρινά
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 5 λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πόδια και τα βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό από τα χοιρινά πόδια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε το κρέας γύρο από τα πόδια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε το κρέας και το βράζουμε για 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε το κρέας και το προσθέτουμε μαζί με το ζωμό του στη κατσαρόλα με τα πόδια. Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κεφάλι σκόρδου και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε στο μίγμα το λεμόνι και το περιχύνουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει. Μοιράζουμε τη πηχτή σε μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μόλις πήξει αναποδογυρίζουμε το μπολ και το σερβίρουμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No Comments

2 Trackbacks

Leave a comment

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: